Op een kavel op het Steigereiland te Amsterdam is een nieuwe brede school voor de stichting ABSA ontworpen. De hoofdentree is direct zichtbaar vanuit de hoofdtoegangsroute naar Steigereiland Noord. Zo profileert de school zich als centraal punt voor de hele wijk. Het profiel van de school is “Taal en Media”. De school heeft niet alleen een vol geoutilleerd podium gekregen, maar ook een speellokaal voor muziek en dans. Het schoolplein voor de onderbouw is op de eerste verdieping. Deze heeft daardoor een fantastisch uitzicht over het water, is door zijn positie windluw en de kinderen kunnen veilig op de locatie zelf verblijven. Het grote glasfront naar het speelterrein zorgt voor veel licht en creëert een vriendelijke en ruimtelijke sfeer binnen in het gebouw. De scheidingswanden tussen de lokalen zelf en tussen de gangen zijn licht, een compleet andere indeling is zonder meer in de toekomst uitvoerbaar. Het hele gebouw is geventileerd met een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De gebruiker kan uiteraard bij behoefte zelf extra natuurlijk ventileren. Voor ons blijft de menselijke factor te allen tijde de belangrijkste. Op de gevelopeningen is een print van Amsterdam uit de 16e eeuw aangebracht, een verwijzing naar de historie van deze plaats en de ligging midden in het IJ.